13 juni, 2018

Elevbrev

Hej Josef

Vi tackar dig och uppskattar allting som du har gjort för oss. Allt som du har sagt och berättat har både berört oss och fått oss att tänka om. På så kort tid har vi delat både skratt och tårar. Vi tycker att du är en stark person och en stor inspirationskälla för många. Du har upplevt mycket i ditt liv och av de händelserna gör du positiva saker, vilket är beundransvärt. Det som du berättar och säger får människor att tänka om, uppskatta det de har i livet och göra det bästa av det. Tack.

Du är en fantastisk människa som har åstadkommit mycket i vår skola och har framfört dina ord och tankar på ett bra och pedagogiskt sätt. Hoppas du är medveten om att vi kommer att sakna dig och att vi skulle vilja ha fler lektioner med dig. Du har gjort mycket bra intryck på våran skola. Vissa elever hade fördomar mot andra men nu har de flesta börjat ändra sig och sina fördomsfulla attityder. Vi glömmer aldrig när du sa ”tillsammans ska vi vandra, tillsammans ska vi utrota fördomar och tillsammans ska vi bygga framtiden”. Det var så bra. Tack för det.

Hoppas alla dina kommande projekt lyckas och att du får en bra fortsättning på allt.

Kram från de ”kaxiga” tjejerna i Trollhättan

———————————————————————————————————————–

Hej Josef!

Idag var det skolavslutning för mig och övriga 9:or i Edboskolan och då fick jag läsa brevet du hade skrivit till oss elever. Det var jättekul att få läsa vad du tyckte och höra ännu mer av dina åsikter. Föreläsningarna med dig var toppen. Tyckte bara att du skulle veta det. Jag längtade varje gång till nästa lektion och varje gång satt jag med spetsade öron och lyssnade på vad du hade att säga.

Jag har alltid varit intresserad av de olika sakerna du tog upp. Bland annat rasism och fördomar. Det är någonting som jag tycker är mycket intressant att prata om. Inte minst för att det är en så stor del av samhället och den värld vi lever i, men att jag själv någon gång vill arbeta mer i frågan om det och tycker det är jätteintressant att få höra andras åsikter om det.

Du pratade mycket om att prioritera, vilket jag till viss del alltid varit bra på. Men sen efter första lektionen med dig så satt jag verkligen och funderade och bestämde mig för att lägga en plan på hur jag vill att mitt liv ska se ut. Jag vill gå gymnasiet nu. Sen kommer jag nog ta ett par år att arbeta.

Jag vill även arbeta utomlands och hjälpa till i fattiga länder. (Något du pratade om också). Sen när jag känner mig redo ska jag söka till Polishögskolan för att bli polis. Även om det kanske inte blir som jag tänkt så känns det väldigt skönt att ha en plan i alla fall. Och jag vill tacka dig, inte minst för den otroligt roliga och intressanta tiden jag fick dela, men att det är människor som du, som får mig att verkligen VETA att det ÄR rättigheter, fred, rättvisa och respekt mellan människor som jag vill jobba med. Om man har chans att förbättra världen, varför inte ta den då? Man lever bara en gång och gud vad kul man skulle kunna ha under sitt liv om man bara vill, vågar och försöker.

Så tack! Tack för att du fick mig att inse vad det är jag vill göra men också så fick du mig att vilja kämpa med det tills jag lyckas! Jag vet att jag inte kommer sluta försöka innan jag gör det jag vill göra i mitt liv.

Mvh Maria A, Skogås